Alle indlæg fra bloggen

 • “Maintenance mode” på Samsung enheder beskytter dine private- og virksomhedens data.
  I forbindelse med lanceringen af den nye smartphone fra Samsung, Galaxy S23, demonstrerede Samsung en ny funktion, der beskytter brugerens data, imens enheden serviceres af andre. Nu kan du let lade IT-afdelingen hjælpe dig med din enhed. Dette har længe været en stærkt ønsket funktion.
 • Pre-provisionering
  I forlængelse af mit tidligere indlæg om “AutoPilot”, så oplever jeg en del kunder, som gerne vil gøre processen for slutbrugerne endnu lettere. Ligeledes møder jeg også kunder, som har specielle behov ifm. opsætningen af enhederne. Gør processen endnu lettere for slutbrugeren. Pre-provisioning (tidligere kendt som White Glove) er en service, hvor hele Autopilot processen udføres i vores konfigurations center… Læs mere: Pre-provisionering
 • Hvad er Windows “Autopilot”?
  Windows Autopilot forenkler måden at udrulle, nulstille og genanvende Windows 10/11* enheder på med en oplevelse, der ikke kræver indblanding fra IT-afdelingens side. De nyindkøbte enheder kan sendes direkte fra COMM2IG’s lager og ud til slutbrugeren!IT afdelingen skal ikke længere have enhederne forbi for at blive konfigureret og gjort parate til den nye medarbejder. Hele den klassiske proces, som IT-afdelinger… Læs mere: Hvad er Windows “Autopilot”?
 • Anti-virus er yt!
  Begrebet anti-virus benyttes stadigvæk af de fleste, men begrebet dækker ikke over de mange typer af angreb, som vores computere bliver udsat for i dag. Fællesbegrebet for de mange forskellige typer af angreb er i dag “Malware” og derfor vil det korrekte ord i dag være “malware beskyttelse”. Da hackerne angriber på mange fronter, så benytter de fleste sikkerhedsproducenter begrebet… Læs mere: Anti-virus er yt!
 • Nyheder i MacOS Ventura
  Den nyeste version af macOS er nu tilgængelig, mandag den 24. oktober. Og udover rettelser fra den tidligere version Monterey, er der nye features, som kan give en bedre oplevelse, når man benytter Mac. Derfor har jeg et lille udpluk af de nye væsentlige emner
 • Microsoft “Intune” bliver til …Microsoft Intune
  I 2019 sammenlagde Microsoft løsningerne Intune, Configuration manager, Desktop Analytics og DMAC. Det nye navn blev Microsoft Endpoint Manager, forkortet MEM. Strategien var – og er – at alle enheder skal administreres fra en og samme løsning. Vi forsøgte at tage MEM til os, men navnet “Intune” hang ved og blev hurtigt det alias, som vi fortsatte med at bruge,… Læs mere: Microsoft “Intune” bliver til …Microsoft Intune
 • Nyheder fra Samsung
  Samsung har netop udgivet nogle nye funktioner og rettelser i deres egen software til deres smartphones og tablets. Disse kan have indflydelse på løsninger og opsætninger.
 • Entrust IDAAS 5.22 opgradering ifm. Log4j.
  Grundet den nye Log4j Zero-day Flaw, så er der udkommet en opgradering til IDAAS ESG’erne (Identity As a Service Enterprise gateway) som betyder, at de huller, der har været, nu er blevet lukket med denne opgradering. Da man benytter IDAAS ESG til en række ting, såsom Directory sync, Password passtrough og evt. Radius Agent, så er det yderst vigtigt at… Læs mere: Entrust IDAAS 5.22 opgradering ifm. Log4j.
 • Hvor eksponeret er jeres netværk på internettet – og for hackerne?
  Her er en lille test, som du kan bruge til at teste sikkerheden i virksomhedens netværk. Du behøver ikke at være netværksspecialist. Testen fortæller hvilke adgange som jeres organisation har åbnet op for ud mod internettet og som hackere vil kunne udnytte. Testen viser bl.a. porte, som I bestemt ikke burde have åbne.
 • Hvordan ser fremtidens møderum ud efter den nye normal?
  Se hvordan EPOS i samarbejde med Microsoft har skabt møderumsløsninger, der tager forskud på fremtiden.
 • Grundlæggende introduktion til enrollment værktøjerne: ADE, ZTE, KME, osv.
  Grundlæggende introduktion til disse enrollment værktøjer: For at gøre den initielle indrulning af mobile enheder i en organisation let for slutbrugerne, så bruger flere og flere IT-afdelinger værktøjerne: ADE (fra Apple, tidl. DEP), ZTE (fra Android og Chrome), KME (fra Samsung) og AutoPilot (fra Microsoft).
 • Hør hvordan Android Enterprise håndteres i en organisation
  Android afholder d. 27. oktober et webinar, hvor man bl.a. kommer ind på sikkerheden omkring firmadata, beskyttelsen af private data og ikke mindst hvordan Android enheder let indrulles i en organisation.Webinaret er gratis.
 • Hacket under et webinar!
  Hackerne bruger webinarer til at hacke sig ind i organisationer! Fræk metode, som vi skal forholde os til og ikke mindst advisere vores medarbejdere om.
 • Logitech løfter sikkerheden gevaldigt med nyheden “Bolt”.
  I 2019 afslørede sikkerhedseksperten Marcus Meng, hvordan det var muligt at hacke Logitechs lille modtager og sende kommandoer til computeren, samt opsnappe brugerens tastetryk. Nu lancerer Logitech en helt ny kommunikations protokol, som de kalder “Bolt”, der løfter kommunikationen imellem en mus eller et tastatur med deres lille modtager, der sidder i en computer.
 • Opdater iOS og iPadOS enheder med det samme!
  Apple har netop udsendt en sikkerhedsopdatering – version 14.8 – der lukker et sikkerhedshul, som hackerne kan bruge til at overtage fx. en iPhone.Det er vigtigt at du opdaterer jeres device management løsning tilsvarende til kun at tillade enheder, der har seneste opdatering.
 • Befri virksomheden fra Ransomware med Chrome OS
  Seneste rapporter viser, at der aldrig har været rapporteret ransomwareangreb på Chrome OS-enheder. Men hvorfor er det at Chrome OS er så sikkert?
 • Windows 11 FAQ
  Hvordan skal enterprisekunder forholde sig til Windows 11?
 • Få styr på dine certifikater med PKI-as-a-Service
  Det kan være dyrt og tidskrævende at sidde og administrere alle sine digitale certifikater. Man sidder og fornyer, skifter og requester nye certifikater til sit produktions miljø. Nogle leverandører er længe om at levere certifikater. Hvis man benytter sig af en godkendt leverandør på public certifikater, men samtidig også administrere lokale certifikater, så kan det blive et stort administrations helvede.… Læs mere: Få styr på dine certifikater med PKI-as-a-Service
 • Entrust Identity As a Service: nye funktioner og andre har skiftet plads
  Da 5.18 blev released i fredags. Så ændrede det ens view inde i portalen. Der er nogle ting som har skifftet plads, men der er også tilføjet nogle nye features såsom Group Policies og Modern Auuthentication til Active Sync Device Provisioning Nye Kategorier og features som har skiftet position Hvis man tager helt overordnet på admin portalen, så har den… Læs mere: Entrust Identity As a Service: nye funktioner og andre har skiftet plads
 • Angreb i form af ransomware steg med op til 150% i 2020
  Hvordan kan virksomheder minimere deres risiko for at ransomware inficerer infrastrukturen? Vi giver dig et par gode råd med på vejen.
 • Hold helt fri med Android Work Profile
  Sommerferien står for døren og nogle af os ville have godt af at få en mental pause fra den daglige mailstrøm fra vores arbejde.  Og nu er det fx. også Yammer- og Teams beskeder, som kommer ind på vores enheder.
 • Prisvindende ergonomisk design
  Som kontorstolskartofler og skærmzombier har vi oparbejdet en ny livsstil som kræver ergonomiske løsninger for at undgå skader og smerter.
 • Hør om alle nyhederne fra sikkerhedsproducenten SOPHOS
  SOPHOS afholder deres årlige konference og inviterer i år alle deres kunder til at deltage ved dette års online konference. Konferencen er online og afholdes d. 5. Maj 2021.
 • Derfor er der langt mellem computerchips i disse dage
  Den globale efterspørgsel på it-udstyr er steget gevaldigt det seneste år, dels pga. corona. I dette indlæg har jeg linket til en video fra DR, som giver dig det fulde overblik.
 • Entrust udgiver ny og opdateret app
  Det har været længe ventet at der skulle komme en helt ny app fra Entrust. Entrust arbejder på højtryk på at få smeltet sine to flagskib af produkter indenfor MFA sammen.
 • Se hvordan du sikrer dig mod HAFNIUM angrebet.
  I disse dage er store dele af verdenen udsat for et massivt angreb på Microsoft Exchange servere. Læs her hvordan din virksomhed kan sikre sig mod at blive ramt af dette alvorlige angreb.
 • Vi fejrer 10 år med Chrombooks!
  Google har med Chrome OS og Chromebooks simplificeret it igennem de sidste 10 år for både administratorer og slutbrugere.
 • Hvordan arbejder en hacker?
  Se eller gense vores webinar, hvor vi så på, hvordan en hacker forsøger at skaffe sig adgang til en organisation med forskellige værktøjer og metoder.
 • Få overblik over dine angrebsflader, og beskyt dine medarbejders identitet.
  COMM2IG har udviklet et unikt forsvar mod en af de største årsager til hackerangreb – nemlig at lækkede passwords kan købes og byttes på the dark web 81 % af alle datalæk og hackerangreb sker fordi driftige hackere udnytter svage eller lækkede passwords.
 • Gode råd til dig der ønsker at handle mere bæredygtigt med it
  Flere producenter får en bæredygtighed på dagsordenen pga. den stigende efterspørgsel, men hvordan kan du være med til at katalysere processen, og hvad skal du lægge vægt på, når du skal indkøbe tablets, smartphones eller computere til organisationen medarbejdere næste gang?
 • Så let finder du IMEI nummeret, og scanner det ind i Excel.
  Skal du bruge IMEI eller serienummeret på en enhed, så viser vi dig her en ganske enkel metode til Android og Apple enheder
 • Chrome Enterprise Upgrade kommer til Danmark
  Styrk økonomi og administrationen og gør sikkerheden mere enkel – der er flere grunde til at genoverveje traditionel pc- og Officekombination.
 • Samsung enheder kan fremover enrolles med Android ZTE
  I efteråret 2020 rykkede Samsung tættere på Android Enterprise og det betyder, at nu kan også Samsung enheder enrolles i et device management system med Androids enrollment system Zero Touch Enrollment, forkortet ZTE.
 • Amerikanske Cloud Providers og FISA-kendelsen
  Hvad er komplikationerne ved brug af amerikanske Cloud Providers og hvordan hænger det sammen med FISA-kendelsen? Vores specialist i sikkerhed og mobilitet, Søren Eskild Jensen, giver sit besyv.
 • Kom igennem den sidste tid på hjemmekontoret uden musearm
  Moustrapper giver dig i dette indlæg tips og tricks til hvordan du kommer igennem den sidste tid på hjemmekontoret uden mussearm og hold i nakken.
 • Fremtidens datacenter.
  Hvornår kommer det? og hvad betyder det for dig?
 • Husk: Vilkår og betingelser hos Apple
  Apple har fornyet deres vilkår og betingelser i både Apple School Manager og Apple Business Manager. Dette betyder at DEP stopper med at fungere, indtil disse betingelser er godkendt.
 • Pas på: iOS apps crasher efter opgradering til iOS 14.2 via MDM-løsninger.
  Her er tale om en alvorlig fejl, der bl.a. kan resultere i at driftskritiske apps ikke fungerer. Derfor bør du måske afvente med at opdatere iOS enheder til OS 14.2, indtil du har fået testet dette problem i IT-afdelingen.
 • Anti-virus er i dag så meget mere!
  I dag kalder vi løsningerne Endpoint løsninger, idet disse giver sikkerhed på så mange flere områder end blot “anti-virus”. Læs her hvilke krav du bør stille til din Endpoint løsning i dag.
 • Samsung og Android inviterer til webinarer om det nye samarbejde
  Samsung og Android rykker tættere på hinanden ved at Samsung enheder fremover får mærket AER, og vil kunne enrolles med ZTE.
 • Relevante sessioner fra Microsoft Ignite 2020
  Få et overblik over de mest relevante sessioner fra online konferencen Microsoft Ignite 2020
 • Kom med til SOPHOS store årlige event, hvor vi venter spændende produktnyheder
  Sikkerhedsproducenten SOPHOS afholder deres store årlige kunde- og partner event d. 17 og 18. november. I år bliver det afviklet online, og det er gratis at deltage!
 • Ryger dine mails i modtagerens spamfilter?
  Hvis du oplever at dine udgående mails bliver fanget i modtagerens spamfilter, eller blot aldrig dukker op, så kan denne artikel muligvis hjælpe dig.
 • Sådan rejser du en supportsag hos Sophos
  Sikkerhedsproducenten Sophos har opdateret deres support system og gjort det endnu lettere. Benytter i Sophos produkter, såsom Endpoint Protection eller Firewall, så kan i altid rejse supportsager hos Sophos, da support indgår i jeres licensplan. COMM2IGs specialister står naturligvis også klar til at assistere, men her er det desværre ikke en del af licensprisen. Når du er logget ind på… Læs mere: Sådan rejser du en supportsag hos Sophos
 • Skal vi tilmelde de gamle enheder til DEP, KME og ZTE?
  Flere og flere virksomheder og organisationer benytter sig i dag af enrollment løsningerne ZTE, KME, DEP og AutoPilot, når de ruller nye enheder ind i deres device management løsning. Men hvad med de enheder, som man har i organisationen, og som ikke er indrullet i disse programmer?
 • Passer du godt nok på din backup?
  Du har en backup, men hvor godt er den egentlig beskyttet? Uden den rette adskillelse af fx serverrum og administrator rettigheder risikerer du at havne i en situation, hvor din backup er ubrugelig.
 • Lenovos Datacenter-forretning er for længst blevet voksen
  Der er gået hele 6 år siden Lenovo opkøbte IBMs serverforretning. Tiden flyver virkelig, men jeg oplever stadig virksomheder, som ønsker at genbestille en server/storageløsning fra IBM, da det var hvad de investerede i sidst. Men der er sket meget på 6 år…
 • Sådan rejser du en supportsag hos Samsung
  Det er ikke helt lige til med sager på Knox-portalen og løsningerne KME, KC og KM. Denne vejledning guider dig hurtigt igennem oprettelsen.
 • SMS Passcode bliver til Identity Essentials
  Entrust Datacard, som står bag MFA løsningen SMS Passcode, har igangsat en større rebranding af sig selv og sine produkter. Det betyder at flere kendte sikkerhedsløsninger får nye navne!
 • Gode råd inden man opdaterer en Firewall
  Opdateringer af firewalls kræver ikke kun et lille klik på en knap. Vi klæder dig på til den næste store opdatering med et par gode råd, så du ikke foretager en brandslukning af din egen firewall…
 • Det skal du huske, når du skifter Endpoint-løsning
  I forbindelse med at man skifter en endpoint løsning ud med en anden, er der nogle forhold, som bør indgå i dette skift. I dette indlæg kommer vi med nogle gode råd til processen.
 • Hvor finder vi vores Samsung Knox KME ID?
  En kort vejledning, der viser hvor man finder sit “customer ID”, som skal benyttes, når Samsung enheder ønskes tilmeldt Samsung Knox Mobile Enrollment
 • Dit datacenter skal på slankekur!
  Meget af det, der ligger i infrastrukturen er ikke virksomhedskritiske data. Det går ud over den tid det tager at udføre en komplet restore.
 • Sådan begrænser du smitterisikoen fra din smartphone
  Skærmen på din smartphone består af en oleofobisk belægning, som ikke tåler hårde kemikalier, heriblandt sprit. Så hvordan fastholder man en høj hygiejne med en smartphone uden at gå på kompromis?
 • Bruger du din firma email adresse til login på Linkedin? Få det ændret!
  Af flere grunde bør du ændre dette til din private email adresse. Og er du IT-administrator, så sørg for at dine kollegaer får rettet dette.
 • Multifaktor autentificering – Hvad er det og hvad anbefaler vi?
  Få indblikket i en af markedets skarpeste MFA-løsninger SMS Passcode / Intellitrust.
 • 10.033.876.375 data er blevet hacket over de sidste 14 år – er dine data iblandt dem ?
  I 2019 var der 49 store datahacks, hvor hackerne fik adgang til over 2,6 milliarder data, ofte brugernavne, password og kreditoplysninger. Tallene i dette indlæg vil nok chokere dig.
 • Undgå at få din Gmail-, LinkedIn- eller Facebook- konto hacket.
  Løft sikkerheden i virksomheden, hvis dine medarbejdere også får beskyttet deres private konti med to faktor autentificering. Artiklen indeholder vejledninger, som du kan sende til dine kollegaer.
 • Statslige myndigheder skal pr. 1. juli ’20 opfylde minimum disse 21 krav til IT-sikkerhed.
  Staten har fastsat nogle IT-relaterede minimums krav, som skal være med til at sikre “et højt sikkerhedsniveau”. Disse krav kunne mange private virksomheder med fordel også stille til egen IT-sikkerhed!
 • Samsung Galaxy Unpacked event
  I en pressemeddelelse fortæller Samsung, at de afholder deres årlige sensommer event den 5. august kl. 16:00 dansk tid. Eventet ”Galaxy Unpacked” kommer udelukkende til at foregå digitalt.
 • Skype for Business Online End of life i 2021 – overvejer du Teams i stedet?
  Microsoft har annonceret at Skype for Business går end of life 31. juli 2021. Hvad betyder det? Det betyder at tjenesten hos Microsoft ikke længere vil være tilgængelig. Det vil sige at cloud tjenesten lukker. Hvis du kører Skype for Business on-premise, vil du stadig kunne bruge din server løsning.
 • Gør serverrummet overflødigt
  Jeg er vild med nye serverløsninger, der tilgodeser selv helt små virksomheder. Også selvom de er udviklet til gigantisk store virksomheder med behov for at kunne afvikle enorme mængder data så tæt på forretningens kerne som muligt.
 • EU kommisionen anbefaler Signal
  EU kommisionen anbefaler at man bruger appen Signal til sikker kommunikation.
 • Hvad er Samsung DeX?
  Drop PC’en og brug din Samsung smartphone som PC med DeX funktionen. En helt ny måde at arbejde mobilt på.
 • Sletter du tidligere medarbejderes indbakker?
  At slette eller ikke at slette? For at være sikker på at overholde GDPR vælger nogle virksomheder at slette så mange data, som muligt. Det er ikke altid en god ide…
 • Hvor finder du DEP nummeret?
  Kunder har ofte spørgsmål om hvor de finder deres DEP-nummer, og hvordan de kan indtaste vores forhandler-nummer, så vi kan tilmelde devices til DEP portalen. Søren giver dig en guide til hvordan her.
 • Ny Microsoft Edge tilgængelig nu!
  Vi giver dig her en kort gennemgang af udvalgte Enterprise funktioner i den nye browser.
 • Backup af Office 365
  IT-chefens vigtigste nytårsfortsæt bør være bacup af Office 365
 • YouSee.com
  Har du eller dine kollegaer været inde på yousee.com?
 • End of Life for Windows 7
  Microsoft stopper supporten for det 10 år gamle styresystem
 • Fejl på HPE SSD lagringsenheder
  Flere HPE SSD lagringsenheder fejler efter nøjagtigt 32.768 timers driftstid (3 år, 270 dage og 8 timer). Hvis du har de berørte enheder, bør du opdatere firmwaren!
 • Ny leverancemodel fra HPE
  Få indblikket i Nimble dHCI. En ny leverancemodel fra HPE.
 • Hvorfor administrere Apple devices?
  Der findes stadig mange virksomheder, som deler uadministreret iPhones ud til sine medarbejdere…
 • Android Enterprise Recommended
  Derfor skal du vælge Android Enterprise Recommended, når du køber android-smartphones til organisationen
 • Android One
  Android One er betegnelsen for en Android enhed, som leveres alene med de apps, som Google har i den aktuelle version af operativ systemet Android.
 • Microsoft Intune skifter navn
  Microsoft Intune skifter navn til Microsoft Endpoint Manager
 • Beskyt dig mod data hacking med et USB-kabel
  Derfor bør du anskaffe dig en datablocker for at forhindre fænomentet “Juice Hacking”
 • Husk at logge af de offentlige netværk!
  Har du benyttet et netværk, som er offentlig tilgængeligt? Huskede du at logge af? Bliv klogere på et “Man-in-the-Middle-Attack”
 • Firmaets mailadresser er offentlig tilgængelige…
  Der er ganske let for hackerne at skabe sig en liste med mailadresser over firmaets medarbejdere til deres angreb.
 • Android Enterprise Work Profile
  Hvorfor er Android Enterprise Work Profile et must for alle danske virksomheder?
 • Hvad er DEP, KME eller ZTE?
  Disse tre begreber er vigtige elementer i forbindelse med håndtering af en organisations mange mobile enheder. De dækker over enrollment programmer fra henholdsvis Apple, Samsung og Android.
 • Apple DEP bliver til ADE
  Apple DEP skifter den 1. december navn til ADE (Device Enrollment Program)
 • User- eller Device- management løsning?
  Markedet for Device Management løsninger deler sig i to retninger: User eller Device. Skal man vælge løsning, så er det i dag afgørende at man vurderer hvilken form for løsning, som man skal bruge. Device-løsning: Dette er den klassiske løsning: Som organisation har men en masse smartphones eller tablets, som man gerne vil administrere. De benyttes måske i produktionen, i… Læs mere: User- eller Device- management løsning?
 • Sådan laver du en sikker adgangskode
  Samir giver dig et par fif til hvordan du laver flere sikre adgangskoder
 • Hvad er MDM/EMM og hvorfor kalder nogen det nu UEM ?
  Når en virksomhed ønsker at administrere deres mobile enheder, rulle apps ud og ikke mindst administrere sikkerheden på enhederne, så benyttes en “device management” løsning. Mange har hørt om MDM, men ser helt forkerte ud i ansigterne, når de hører begreberne EMM og UEM. Derfor tænkte jeg at jeg ville skrive et lille indlæg, der forklarede de 3 termer og som jeg kunne henvise… Læs mere: Hvad er MDM/EMM og hvorfor kalder nogen det nu UEM ?
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere