Kategorier
Apple

Nyheder i MacOS Ventura

Den nyeste version af macOS er nu tilgængelig, mandag den 24. oktober. Og udover rettelser fra den tidligere version Monterey, er der nye features, som kan give en bedre oplevelse, når man benytter Mac. Derfor har jeg et lille udpluk af de nye væsentlige emner

Den nyeste version af macOS er nu tilgængelig, mandag den 24. oktober. Og udover rettelser fra den tidligere version Monterey, er der nye features, som kan give en bedre oplevelse, når man benytter Mac. Derfor har jeg et lille udpluk af de nye væsentlige emner.

Loginnøgler aka Passkeys

Denne funktion vil være en afløser for brugen af adgangskoder, når der skal logges ind på hjemmesider mv. Der gemmes ingen informationer i browsercache og Passkey forlader ikke din Mac, den er specifik for den side den er skabt til, hvilket er et extra sikkerhedslag mod phishing.

Brug iPhone som webcam og mikrofon

Det er nu muligt at benytte sin iPhone som webcam på Mac, det kan ske trådløst eller via kabel.

Mail kommer med flere nyheder

 • Smarte rettelser ved søgning, Intelligent søgning som forbedrer søgeresultater ved at rette stavefejl og bruge synonymer for de søgetermer der benyttes.
 • Hvem har ikke prøvet at mangle modtagere eller bilag i mails? Nu får du besked, hvis du glemmer at tilføje noget vigtigt i en besked, f.eks. et bilag eller en modtager.
 • Nu kan du nemt trække en mail tilbage, som du lige har sendt, før den lander i modtagerens indbakke.
 • Planlagt afsendelse af mails.
 • Opfølgning på mails, flyt sendte mails til toppen af indbakken.
 • Glem ikke mails i en voksende indbakke; Sørg for, at mails, du har åbnet, men ikke fik svaret på, ikke bliver glemt. Vælg dato og tidspunkt for, hvornår beskederne igen skal vises i din indbakke.

Nye features i Spotlight

 • Preview filer med Vis;
 • Tryk på mellemrums­tasten på et resultat for at få vist filer i Vis.
 • Bedre søgeresultater: Al den information, samles i ét omfattende søgeresultat. Kan nu bruges til alt fra kontakter til skuespillere, musikere, film, serier, virksomheder og sport.
 • Billedsøgning: Spotlight bruger information fra billeder i Fotos, Beskeder, Noter og Finder, som gør det muligt at søge ud fra steder, scener eller ligefrem ting på billederne, f.eks tekst, en hund eller en bil. Og du kan udvide din søgning til at omfatte nettet også.

Nye features i Beskeder og Noter

 • Send en invitation til at samarbejde om et projekt i Beskeder. Så vil alle i tråden helt automatisk blive tilføjet til dokumentet, regnearket eller projektet. Kompatibelt med Arkiver, Finder, Keynote, Numbers, Pages, Noter, Påmindelser og Safari og apps fra tredjeparter. Når nogen ændrer i indholdet, vises aktivitets­opdateringer øverst i tråden i Beskeder, og du kan klikke på opdateringerne for at vende tilbage til det delte projekt.
 • Andre nyheder i beskeder er Rediger en besked; Beskeder kan redigeres i op til 15 minutter, efter at de er sendt. Og man kan også helt vælge at fortryde afsendelsen. Alle beskeder kan trækkes tilbage i op til 15 minutter, efter at de er sendt.
 • Markér beskeder som ulæst, hvis du ikke har tid til at svare lige nu, men gerne vil huske at sende et svar senere. Man kan gendanne beskeder, der er slettet for nylig, i op til 30 dage, efter at du har slettet dem.

Hurtige sikkerheds­­opdateringer og nyt layout til systemindstillinger

 • Få vigtige sikkerheds­­opdateringer endnu hurtigere til dine enheder. Dette er ikke en almindelig software­opdatering. Forbedringerne kan installeres automatisk mellem normale opdateringer – uden at du behøver at genstarte.
 • Og der er meget mere som forbedringer af systemindstillinger, de ligner nu iOS, og muligheder for at dele fanegrupper fra Safari med andre.

Der er meget mere at læse på Apples egen hjemmeside:

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere