Kategorier
Mobilitet

Hvad er MDM/EMM og hvorfor kalder nogen det nu UEM ?

Når en virksomhed ønsker at administrere deres mobile enheder, rulle apps ud og ikke mindst administrere sikkerheden på enhederne, så benyttes en “device management” løsning.

Mange har hørt om MDM, men ser helt forkerte ud i ansigterne, når de hører begreberne EMM og UEM. Derfor tænkte jeg at jeg ville skrive et lille indlæg, der forklarede de 3 termer og som jeg kunne henvise til i kommende blogindlæg.

Her er reelt tale om 3 generationer af samme værktøj.


Først kom MDM-løsningerne tilbage i 0’erne, hvor MDM er forkortelsen for Mobile Device Management. Altså en løsning til at administrere de mobile enheder, så som PalmPilots, Symbian- eller Windows Mobile enheder. Løsningerne hed fx.. IntelliSync, OneBridge, Afaria, Pylon.

Med tiden kom der nye behov.

2. generation: EMM

Med bl.a. iPhonen betød pludselig at IT-afdelingerne gerne ville kunne udrulle udvalgte apps på medarbejdernes smartphones. Det fik sin egen forkortelse: MAM for Mobile Application Management.

Så kom Dropbox pludselig på banen i 2008, som betød at vi kunne gemme dokumenter på vores PC, og herefter også tilgå dem på vores tablet og smartphone i appen Dropbox. Nu ville virksomhederne gerne have styr på organisationens data og man udviklede værktøjer til dette, som blev forkortet med MCM for Mobile Content Management.

Det blev også almindeligt at anse en laptop for at være en mobile enhed.

Forkortelsen MDM dækkede nu ikke længere alle funktionerne i disse værktøjer og man talte nu (i 2014) om 2. generation, som blev benævnt EMM for Enterprise Mobile Management løsninger.

3. generation: UEM

Efterhånden udvidede ønsket om at kunne administrere andre slags enheder i organisationen. Man fik Apple TV i møderummene, scannere nede på lageret, printere rundt på skolerne, smartwatches, osv.

Derfor taler vi nu om 3. generations administrations løsninger, som nu benævnes UEM for Unified Endpoint Management.


De forskellige producenter kan dog ikke blive enige om de skal benytte EMM elller UEM, som fællesbetegnelse. Apple, Samsung og Google benytter oftest EMM-betegnelsen. Device management producenterne, så som Microsoft, VMware og MobileIron benytter begrebet UEM.

En del af årsagen hertil skal også findes i at der i dag er to tilgange til disse løsnigner: device- og user fokuseret. Læs mere om dette i dette blogindlæg.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere