Kategorier
Infrastruktur og cloud

Dit datacenter skal på slankekur!

Meget af det, der ligger i infrastrukturen er ikke virksomhedskritiske data. Det går ud over den tid det tager at udføre en komplet restore.

Vi har talt om slankekure på filstorage i mange år, og af flere omgange. Dog har den digitale udvikling formået at gøre slankekuren uinteressant for IT-afdelingen, da diske er blev billigere og processorer er blevet markant hurtigere…

Erfaringen er dog at slankekuren stadig er relevant! Og det bliver synliggjort gang på gang, når de store organisationer bliver væltet af eksempelvis et Ransomware-angreb.

I disse angreb har tiden på restore været altafgørende for, hvornår man kunne vende tilbage til normalen. Og det må føles som evigheder at udføre en komplet restore for IT-afdelingen og alle de andre berørte medarbejdere.

Jeg ved det, du ved det, mange er klar over det. Det er ikke alt, der ligger i din infrastruktur, der er virksomhedskritiske data. Og flere undersøgelser viser, at en IT-installation indeholder 70-80% håbløst forældede filer.

Men vi sletter dem jo ikke bare, for hvad nu hvis…?

Men hvad nu hvis jeg fortalte dig, at du kan lave en intelligent mapping af alle dine data, så du eksempelvis kan sortere på ”sidst åbnet”, ”oprettet af”, ”AD-bruger” osv. og du efterfølgende kan agere på disse informationer?

Eksempelvis eksportere disse til lokalt object storage, LTO-bånd, ud i skyen eller måske endda slette det.

Føromtalte undersøgelser viser også, at IT-installationen indeholder et hav af slukkede VM’er, to år gamle database dumps, MP3-filer med Volbeat og muligvis det der er værre.

Der kan derfor være rigtig mange fordele i at få alt dette isoleret, så den primære installation man kører, er så slank som overhovedet muligt og derved kun indeholder det, der skal bruges, for at holde hjulene i gang.

Der købes fortsat bare større disksystemer. Og det vil vi da også gerne bare blive ved med at sælge, men omvendt så er det vores fokus, at sikkerhed, performance, pris og produkt går op i en højere enhed. Og der er løsningen altså ikke bare mere plads. Så næste gang, kan vi lige snakke om den der slankekur, inden vi springer ud i dialogen om et nyt forkromet storage-system eller udvidelse af dit eksisterende.

Hvis du har tid til at høre en podcast omkring hvorfor, det giver god mening, så tag et lyt her til TechTopias podcast “Bekymret hacker: Vi er på vej ind i perfekt storm“. Podcasten giver et godt indblik i de tanker, som ligger bag en slankekur af datacenteret.

Analogien for dette emne må være et redskabsskur: Ryd op i skuret i stedet for at bygge til eller bygge ét mere. Og hav altid så lidt i skuret som muligt, så du er mindst mulig sårbar for indbrud. De resterende redskaber sikrer du på anden måde, hvis det ikke bare skal på genbrugspladsen.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere