Kategorier
Mobilitet

Hvad er Samsung DeX?

Drop PC’en og brug din Samsung smartphone som PC med DeX funktionen. En helt ny måde at arbejde mobilt på.

Med DeX kan man arbejde på en stor skærm alene med sin smartphone.

Jeg kan tilslutte min smartphone til en stor skærm eller TV med at kabel og får nu en mere tablet lignende brugerflade, i stedet for smartphone layoutet.

På denne almindelige skærm har jeg mulighed for at arbejde med fx. Word og Excel næsten, som var det på min Windows PC. Jeg har adgang til mine filer med Microsoft OneDrive, bruge appen Teams, skrive indlæg til denne blog og meget mere.
Jeg har tilsluttet et bluetooth tastatur og en mus til min smartphone, så jeg let kan skrive og navigere rundt på skærmen.

Hvis mit firma havde en Virtuel Desktop løsning, fx. Citrix, så ville jeg kunne åbne denne app, og arbejder på den store skærm.

I følge Samsung, så kan du også tilslutte din Samsung Smartphone til en Apple Mac og få Dex-funktionen. Desværre er det kun Samsung, der leverer Dex-funktionen.

Jeg har benyttet Dex funktionen på 50″ skærme og større. Jeg har siddet på hoteller og brugt skærmen på værelset til at arbejde på. Jeg har en HDMI-adapter og et lille genialt bluetooth foldbart tastatur fra Zapp, som tilsammen giver mig gode arbejdsmuligheder.

Når jeg kommer hjem, så arbejder jeg ofte alene på et Dex setup, som du ser på billedet her til højre. Vi er så vant til at arbejde på traditionel vis ud fra en laptop. Vores smartphones er blevet så stærke, at det måske blot kræver et indlæg som dette, for at man tænker anderledes!

Eneste udfordring er, at Dex-funktionen tærer på enhedens batteri, men det løser jeg på disse to måder:

 • Nyere skærme har i dag USB-C indgang, som samtidig også sender opladende strøm tilbage i enheden. Så på kontoret har jeg tilsluttet min Samsung enhed med et USB-C til USB-C kabel til min skærm. Herved oplades enheden alt imens jeg arbejder i Dex mode på skærmen.
 • Når jeg er ude af huset, så har jeg i dag denne adaptor med fra Cableline (link). Denne lille adapter har HDMI stik, som passer til de fleste skærme. Desuden er der USB-C strøm indgang, hvorved min Samsung enhed også oplades. En test af forskellige adaptere har vist mig, at ikke alle adaptere fungere med Dex.

Følgende enheder understøtter DeX

 • Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra
 • Samsung Galaxy Note 10, Note 10+, Note 5G
 • Samsung Galaxy S10, S10+, S10e, S105G
 • Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy S9, S9+
 • Samsung Galaxy Note 8
 • Samsung Galaxy S8, S8+, S8 Active
 • Samsung Galaxy Tab S6
 • Samsung Galaxy Tab S5e
 • Samsung Galaxy Tab S4
 • Samsung Galaxy Tab Active Pro
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere