Kategorier
Mobilitet

Pas på: iOS apps crasher efter opgradering til iOS 14.2 via MDM-løsninger.

Her er tale om en alvorlig fejl, der bl.a. kan resultere i at driftskritiske apps ikke fungerer. Derfor bør du måske afvente med at opdatere iOS enheder til OS 14.2, indtil du har fået testet dette problem i IT-afdelingen.

Oplever du, at dine apps går ned efter at du har opdateret din iPhone eller iPad til seneste OS version 14.2, så læs videre her. Fejlen skulle dukke op med apps, der har været udrullet vha. en MDM/EMM løsning på en Apple enhed.

På Apples developer side kan man læse flere kommentarer omkring denne fejl, som denne fra et flyselskab:

Flere kommentarer på Apples side fortæller at dette påvirker stærkt drifts-kritiske løsninger.

Det er nærliggende at give skylden til EMM løsningen, men fejlen ligger, i følge Apple, åbenbart hos de app-udviklere, der benytter værktøjet Xamarin til at udvikle deres apps i. Fejlen ses hos bl.a. MS-Intune, VMware WorkspaceOne/AirWatch, IBMS Maas 360, MobileIron og også på Apples Configurator 2.

Der er ikke problemer, hvis denne app udrulles direkte fra app storen. Det sker kun, når denne app er udrullet via en EMM løsning på en “arm64e CPU” enhed (nyere iPhone og iPads).

Xamarin er et meget udbredt app-udviklingsværktøj, der kan benyttes til let at bygge en app til alle platforme, dvs. både iOS, Android og Windows.

Når Apple udsender en opdatering til deres operativsystem, så skal alle udviklere naturligvis teste, at deres apps og udviklingsværktøjer kan håndtere disse ændringer.

I skrivende stund er der ikke fundet en løsning, men vi håber at “fejlen” bliver rettet enten hos Apple eller Xamarin meget snart.

Opdater ikke iOS enheder til 14.2

Indtil da er det min anbefaling, at alle virksomheder, der benytter drift kritiske apps på iPhones eller iPads forholder sig til dette problem.

Sørg for at jeres enheder ikke bliver opdateret før dette problem er løst og test det i et testmiljø først.

Fejlen er også konstateret nu ved iOS 14.3.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere