Kategorier
Ingen kategori

Kom igennem den sidste tid på hjemmekontoret uden musearm

Moustrapper giver dig i dette indlæg tips og tricks til hvordan du kommer igennem den sidste tid på hjemmekontoret uden mussearm og hold i nakken.

Der er mange ting, man kan tænke over for at undgå unødige smerter ved skærmarbejde. I bund og grund handler det om, at en statisk position før eller senere risikerer at give problemer.

Ensidige små bevægelser, som gentages statisk, kan give problemer, hvor træthed i muskler kan være første tegn. Regelmæssige pauser, små enkle øvelser og ergonomiske løsninger giver bedre forudsætninger for at undgå unødige smerter i arme, skuldre og nakke.

Alle arbejdsstillinger risikerer at blive statiske, og derfor er det vigtigt at kunne holde små mikropauser i arbejdet, så musklerne kan slappe af og restituere. Stræk dig gerne, og gå en lille tur. Her er nogle enkelte ergonomiske øvelser, du kan lave:

  • Stræk armene ud foran dig, hold hænderne samlet, og mærk, at skulderbladene strækkes ud. Hold positionen i 5-15 sekunder.
  • Spred fingrene, og knyt hånden skiftevis. Gentag 10 gange med hver hånd, og mærk, hvordan spændinger slipper.
  • Trætte ben afhjælpes ved placere fødderne på gulvet og løfte hælene. Gentag gerne 20 gange.
  • Skuldersmerter kan forebygges, hvis du stiller dig med højre ben foran det venstre i en døråbning. Placer højre hånd (venstre, hvis du er venstrehåndet) i lænden med håndfladen udad. Placer albuens bagside mod dørkarmen, og stræk forsigtigt i 5-10 sekunder ved at presse overkroppen bagud. Det presser albuen fremad. Slap af, og gentag et par gange.
Jo mere du bøjer hovedet, jo større belastning får du på nakken. Skærmarbejde udgør op til 74% af arbejdsdagen på et kontor. For eksempel, hvis du bøjer dit hoved 15 grader, belaster du din nakke med 12 kg, det er samme vægt som en bowlingkugle. Hvis du bøjer dit hoved med 45 grader, får du en belastning på 22 kg.

Mousetrapper Advance 2.0+

Lindrer og forebygger musearm og andre problemer der kan opstå, når man arbejder med en traditionel computermus.

Mousetrapper Alpha

Alpha er Mousetrappers mest komplette produkt, som kombinerer fordelene ved et centreret pegeredskab og brugervenligheden ved et tastatur i fuld størrelse.

Mousetrapper Active

Ståmåtten Active modvirker træthed og smerter i fødderne og hjælper dig med at holde en god position, når du står op og arbejder.

Mousetrapper Armrest

Mousetrappers underarmsstøtte støtter underarmene og forebygger overbelastning i armene.

Mousetrapper Laptop Stand

Mousetrappers Laptop/Tablet Stand hjælper dig med at holde hovedet i en ergonomisk position og øjnene i den rigtige højde.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere