Kategorier
Infrastruktur og cloud

Ny leverancemodel fra HPE

Få indblikket i Nimble dHCI. En ny leverancemodel fra HPE.

Nimble dHCI blev annonceret under HPE Discover i juni 2019. Løsningen er sidste nye skud på stammen fra HPE for at imødekomme flere kunders ønsker om en fleksibel og valgfri infrastruktur. 

Hvad er Nimble dHCI?

Nimble dHCI er en ny kategori inden for HCI-løsninger, som tilbyder en høj grad af skalering, fleksibilitet og simplicitet.  Du får samme enkle platform som HCI, når det kommer til levering, installation og administration. Samtidig får du større frihed og fleksibilitet, da det er muligt at skalere RAM, CPU og Storage uafhængigt af hinanden. Nimble dHCI minder om en helt traditionel konvergeret platform, men på HCI-lignende vilkår – en customiseret HCI-løsning. 

Skræddersyet HCI med større frihed

dHCI er påtænkt til infrastrukturer, der har behov for en høj grad af frihed, når det kommer til skalering. Det kan f.eks. være i en licenseringsproblematik. Nogle applikationer har en kompleks licenseringsmodel, der gør det umuligt at passe ind i en traditionel HCI-løsning. Nogle løsninger er licenseret per core, og det vil derfor være en hæmsko at passe ind i en hyperkonvergeret platform. På en dHCI platform kan du skalere komponenterne uafhængigt og dermed skræddersy platformen således at både performance og økonomi passer til dine ønsker og behov. 

Flere use cases end andre løsninger

Der er mange forskellige kombinationer af infrastrukturer og dertilhørende behov. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert; det drejer sig om at finde en løsning, der passer til den enkelte virksomhed. Vi kan sammenligne valget af HCI, dHCI og selvgjort løsning med hhv. take-away, måltidskassen og en tur i supermarkedet. 

Man kan vælge imellem: 

  • Take-away. Du får en hurtig løsning, når du skal finde et måltid mad. Men det er svært at gå tilbage og sige, der var et krydderi, der var for meget/for lidt af. Det er et koncept, du køber. 
  • Måltidskassen. Her modtager du nogle råvarer og en opskrift. Du kan selv vælge, om du vil følge opskriften eller lave dine egne justeringer.
  • Supermarkedet. For dig der vil have helt frie hænder og sammensætte alt selv (men så er der heller ingen hjælp at hente, hvis du ikke kan finde en opskrift, der passer).

Alle løsningerne dækker din sult, men vejen dertil er meget forskellig. 

Leverancemodeller

dHCI er en leverancemodel, der primært handler om at levere en færdig løsning på en velbeskrevet måde og med en enkel tilgang til den daglige administration.

Selve Nimble produktet er det samme, som det altid har været ift. funktioner og features, men bliver leveret på en særlig måde, der giver dHCI funktionen. At vælge dHCI som leverancemodel koster intet. 

Du kan få Nimble dHCI ved at

  1. Købe fra nyt: Når du bestiller en Nimble-løsning, sætter du blot et flueben i bestillingen, hvor du vælger Nimble dHCI.
  2. Genanvende eksisterende løsning: Du kan genbruge en eksisterende HPE server og geninstallere og integrere Nimble dHCI.

Man kan for nuværende ikke konvertere en eksisterende Nimble løsning til dHCI, men man kan konvertere sine servere til dHCI.

Medfødt AI

Løsningen er født med HPE’s InfoSight platform. For dem som ikke kender InfoSight allerede, er det et værktøj, der giver en helt ny supportoplevelse. InfoSight indsamler vha. sensorer millioner af data i sekundet. På denne måde kan HPE support allerede kende til f.eks. firmware- og driverstatus etc. samt hvilket OS en server kører på. Det betyder også, at hvis man kører med et specifikt set-up, der er kendt som uhensigtsmæssigt, kan supporten kontakte kunderne proaktivt for at informere om et potentielt problem, før det opstår. Kunderne får en helt unik supportoplevelse og bliver imponeret over den proaktive support, som giver markant højere stabilitet i datacentret.

HPE InfoSight er medfødt på dHCI platformen, og i InfoSight optræder Server/Storage som en samlet enhed. 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte mig, Dennis H. Hansen på +45 88 41 87 53 eller dhh@comm2ig.dk. Du kan også kontakte min kollega Thomas Frost på +45 88 41 87 63 eller thfr@comm2ig.dk

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere