Kategorier
Infrastruktur og cloud

Passer du godt nok på din backup?

Du har en backup, men hvor godt er den egentlig beskyttet? Uden den rette adskillelse af fx serverrum og administrator rettigheder risikerer du at havne i en situation, hvor din backup er ubrugelig.

Funktionsadskillelse er en standardrutine indenfor eksempelvis økonomistyring. Her må det ikke være den samme person, der opretter og godkender en bankoverførsel. På samme måde bør funktionsadskillelse være et grundprincip for din backup. Det lyder indlysende, og det lyder simpelt. Men giv lige et par minutter på at reflekterer over i hvilket omfang din organisation har indført funktionsadskillelse for backup-data… 

Svaret kan være afgørende for dine muligheder for at få produktionen tilbage på benene, efter du har mistet data eller har oplevet et ransomware angreb. Med funktionsadskillelse har du markant bedre chancer for, at din backup er upåvirket af hændelsen.  

Funktionsadskillelse står vagt

En klar funktionsadskillelse af data forhindrer, at dine live-data eller primære data kan slettes samtidigt med dine backupdata. Hverken en menneskelig fejl eller et ondsindet angreb kan dermed røre dine backup-data.

Fysisk adskillelse  

Har du kun én lokation, hvor du opbevarer både dine live-data og dine backup-data? Hvis ja, skal du overveje risikoen: Tænk på alle de personer, der potentielt kan få adgang til dine serverrum, lige fra elektrikere til rengøring eller fragtfolk. For slet ikke at tale om risiko i tilfælde brand, oversvømmelse eller tyveri.

Logisk adskillelse 

De fleste har udpeget en person eller gruppe, der er ansvarlig for backup. Men de færreste kan sikre, at disse personer ikke har adgang samtidig til virksomhedens produktionsdata. Det er ikke optimalt, for dermed kan deres administrationsrettigheder misbruges, eller de kan begå en menneskelig fejl, der kompromitterer live- og backup-data.  

Kan være en dyr omgang  

Principperne beskrevet ovenfor kan være svære at efterleve, og det er dyrt for den enkelte organisation at vedligeholde, både i forhold til investering i teknologi og interne ressourcer. Og det er dyrt at låse backup-administratoren, så vedkommende ikke kan arbejde med andre projekter. Og hvad sker der i tilfælde af sygdom eller ferie? Så har du behov for at låse flere specialister fra IT-afdelingen.  

Ved at benytte sig af COMM2IGs backup-løsning kan du løse alle udfordringer med funktionsadskillelse med et snuptag. Vi passer på dine backup-data i adskilte datacentre med lokationer i Danmark, og din backup-ansvarlige har ikke længere en risikabel dobbeltkasket, da adgangen til backup-driften ligger hos os.  

Hør mere  

Funktionsadskillelsen er blot en af fordelene ved at tale backup med os. Ud over at løfte dit sikkerhedsniveau markant, slipper du for de løbende investeringer i udstyr, fordi du blot betaler en fast GB pris for de data, du tager backup af. 

Vi hjælper med backup af alle dine data. Kontakt mig, Thomas Frost, på 22105213 eller thfr@comm2ig.dk

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere