Kategorier
Microsoft 365

Windows 11 FAQ

Hvordan skal enterprisekunder forholde sig til Windows 11?

Microsoft har løftet sløret for næste generation af Windows, og selvom de fleste ændringer ser ud til at være visuelle og henvendt forbrugere, så er der enkelte features og tiltag der i højere grad vil vedrøre enterprise-segmentet, som administratorer bør være opmærksom på.

Væsentlige ændringer i minimum hardwarespecifikationer i forhold til Windows 10

  • Trusted Platform Module 2.0
  • UEFI Secure Boot (aktiveret i BIOS)
  • 64-bit processor

Der er stadig rigtig mange nye stationære og bærbare computere, der ikke understøtter ovenstående krav. Derfor anbefales det ikke at udskifte samtlige klienter for at møde minimums kravsspecifikationer, både ift. et bæredygtigt perspektiv men også ift. hvilke features dine brugere får igen for at opgradere (og hvilke bugs der stadig kan forekomme i ny software).

Risici ved Android-applikationer i et Windows-miljø

Microsoft har annonceret, at Amazon App Store vil blive integreret i deres egen Microsoft Store, hvilket betyder at du vil kunne afvikle Android apps direkte på Windows 11-platformen. Som it-administrator bliver man nødsaget til at hejse et flag her ift. administrationen af disse apps, dog er informationerne i nuværende stund få, men vi forventer bedre indsigt jo tætter på lanceringsdatoen vi kommer.

Microsoft vil fra den 14. oktober 2025 ikke længere supportere Windows 10

Med udsigten til at Microsoft først trækker stikket på Windows 10 i 2025, har it-afdelingen stadig fire år til at forberede infrastrukturen til det nye styresystem. Heldigvis deler Windows 10 og Windows 11 samme fundament, og det er derfor også forventeligt at alle Windows 10 ARM og x86 applikationer vil fungere upåklageligt på Windows 11.

Lanceringsdatoen bygger på en markedsføring henvendt til forbrugere

Flere hints tyder på at Windows 11 bliver frigivet og markedsført til forbrugere i slutningen af 2021 op mod jul i samarbejde med computerproducenterne. Microsoft har altså givet sig selv 4 måneder til at færdiggøre Windows 11 og selvom Microsoft har en stor mængde frivillige betatestere, som tager de værste børnesygdomme, specielt på et forbruger niveau, så vil der uden tvivl være bugs når styresystemet rulles ud til enterprisekunderne og det kan lamme produktiviteten for den enkelte medarbejder. Det skal dog nævnes, at vores Microsoft-specialister kan berette om meget stabile builds allerede nu.

Se evt. IDGs webcast og diskussion omkring hvad Windows 11 har af betydning for enterprisebrugere nedenfor.

Læs mere om Windows 11 og dets enterprisefunktioner på Microsofts egen hjemmeside:

På Microsoft Inspire 2021 gennemgik Microsoft alle de funktioner, som understøtter Hybrid Work i Windows 11 på en session af 30 minutter, som du kan se nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=FQGRprm6OtA
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret!
Månedligt nyhedsbrev
ErrorHere