“Sikkerhed og chokolade”

SEMINAR: IT sikkerhed udgør en pæn andel af en IT-afdelings daglige drift. Og det er et område, som bestemt ikke bliver mindre fremover. Hacker angreb fra den lille “hjemme-hacker” til nationer, der hacker. Cyberwar-fare er noget, som nationer og virksomheder skal forholde sig til.

IT er blevet et ganske afgørende element i mange virksomheder. Mange virksomheder ville miste mange penge, markedsandele og anseelse, hvis de blev ramt af et angreb. Se blot Maersk for snart 2 år siden.

IT-pyramiden

For nogle år siden blev jeg introduceret til “IT-pyramiden” af en IT chef for en stor udenlandsk virksomhed. Billedet herover var essensens af hans hverdag: Hverdagen bestod af en masse driftsopgaver, som hans afdeling skulle varetage. Men virksomhedens ledelse så helst (og det ville han og hans folk også) at IT-afdelingen var med til at udvikle virksomheden: implementere nye løsninger, der kunne hjælpe med at effektivisere, vinde ordrer, bliver førende pga. ny teknologi, osv.

Der var blot sjældent tid til at arbejde med den øverste del af trekanten. Der kommer flere og flere driftsopgaver, og nu med de stigende trusler mod IT-sikkerheden, så var han og hans folk travlt beskæftiget her. Desværre!

Hans ønske til IT-industrien var ganske enkel: hjælp mig med at effektivisere og reducere vores driftsopgaver.

Det gav så god mening! Og jeg antager at du sidder og er enig lige nu?!

Faktisk er der nogle sikkerheds producenter, der netop har tænkt i den retning. Hvorfor ikke lade IT-løsningerne selv arbejde sammen? Hvorfor ikke skabe automatiserede processer imellem en firewall og anti-virus agenterne ude på PC’en. Hvorfor ikke lade IT-systemerne finde frem til de personer i organisationen, der også fik den inficerede email, og fjerne den inden, den spreder sig. Hvorfor ikke benytte “kunstig intelligens” til at holde øje med brugernes normale adfærd og så reagere, når systemet opdager en unormal adfærd. Hvorfor ikke lade IT-systemerne isolere en inficeret PC, rense den, genskabe de beskadigede filer og derpå hurtigt få medarbejderen videre med sit arbejde. Og tænk hvis den fysiske sikkerhedsmedarbejder ikke længere skal logge ind på forskellige systemer for at reagere på et angreb, men at systemerne klarer dette automatisk og sammen. Med andre ord lade systemerne arbejde med IT-sikkerheden for os, så du og jeg kan beskæftige os med det sjove: at skabe vækst ?

Hvorfor chokolade ?

Vi skal have tid til at lave vores egen chokolade, alt imens IT-systemerne holder øje med sikkerheden.

COMM2IG har valgt netop at sætte fokus på “IT-pyramiden”. Og derfor har vi indbudt en af de helt store sikkerheds-producenter, SOPHOS, til at give os et indblik i hvordan deres forskellige sikkerhedsmoduler “taler sammen” netop med fokus på at deres kunder skal kunne fokusere på andre opgaver end IT-sikkerheden.

Gratis seminar d. 11. juni kl. 13 – 17

IT-cheferne fra A-kassen ASE og Birkerød Amtsgymnasium fortæller om hvordan SOPHOS sikkerheds løsninger netop betyder, at de kan fokusere på helt andre opgaver. Vi får også demonstreret hvordan et hackerangreb spreder sig, men hvordan løsningerne selv bekæmper angrebet.

Og for at slippe for myldretiden ud af København om eftermiddagen, så slutter arrangementet af med at en chokolatier hjælper deltagerne med at lave deres egne lækre fyldte chokolader, som vi får med hjem.

Tilmeld dig arrangementet her i dette link

— 
Forfatter: Samir Maktabi
— 
Tilmeld dig vores nyhedsbreve.